Over ons

Cafetaria 't Klumpke let op gezondheid.

Bij de bereiding van haar producten hanteert Cafetaria 't Klumpke steeds gezondere bereidingstechnieken. Zo frituurt ze al jaren in vloeibaar frituurvet. Vloeibaar frituurvet bevat veel onverzadigde vetzuren, die een gunstige invloed hebben op het cholesterolgehalte. Maar ook de combisteamer en de bakplaat spelen een steeds belangrijkere rol in de keuken.

Gezond assortiment.
Na de verbouwing van de keuken is ook het aanbod op de menukaart sterk veranderd. Met een uitbreiding van maaltijdsalades  alsmede een flinke uitbreiding van het broodjes assortiment heeft het assortiment een gezonde impuls gekregen. In de keuken wordt uitsluitend met verse ingrediënten en olijfolie gewerkt. Bovendien is cafetaria 't Klumpke geheel rookvrij. Dit heeft overigens meer positieve dan negatieve reacties teweeg heeft gebracht.

Project Gezond Dorp.

Medio maart 2017 werden ondernemers werkzaam in de voedselbranche, denk hierbij aan supermakten, restaurants, slagers en bakkers enz. enz. uit de gemeente Heeze-Leende en Sterksel gevraagd om mee te denken in het project Gezond Dorp. Wij menen hier ook een steentje aan bij te kunnen dragen en hebben een aantal gerechten geselecteerd, die weinig koolhydraten bevatten.

peterkeuken.JPG

Wat is nu de definitie van frituren.
Frituren is het bereiden van voedsel in kokend vet. Frituren staat echter niet bekend om zijn gezonde eigenschappen. Maar door gebruik van de juiste olie, de goede temperatuur en regelmatig verversen kun je de nadelen zoveel mogelijk beperken.

Gunstige eigenschappen van vloeibaar vet.
Vast vet wordt bij verhitting vloeibaar en bevat veel verzadigde vetzuren en is daardoor ongezonder dan vloeibaar frituurvet. Vloeibaar frituurvet bevat veel onverzadigde vetzuren, die een gunstige Invloed hebben op het cholesterolgehalte. Daarom doet ook Cafetaria 't Klumpke mee aan de campagne 'Gezonder Frituren'.

HANDJE.jpg